Varga Béla - Kuruc.info külképviselő


Neve: Varga Béla
Előélete: disszidens
Szerepe a Kuruc.info-ban: Szerkesztő, Ő és felesége regisztrálta újra az USA-ban a Kuruc.info domaint 2008. augusztusában.
Megélhetése: Borászati vállalkozás, amihez hozzá jön olvasói lehúzása az oldal fenntartása ürügyén végzett adománygyűjtése során, valamint a szennyoldal reklámfelületének kiadása.
A 2003-ban készült képen látható Varga Béla, igaz magyarhoz méltóan 1988-ban disszidált el hazájából, ahol egészen a rendszerváltásig egy büdös szava nem volt az adott rendszer ellen, majd az USA-ban letelepedve hirtelen „igaz hazafivá” és harcos antikommunistává vált.
Jelenleg az Egyesült Államokban, Kaliforniában, a Napa völgyben (60 mérföldre San Franciscotól észak-keletre) él, borászati vállalkozásaiból.

Varga Béla a Kuruc.info egyik legprominensebb amerikai képviselője, aki feleségével, Pesti Judit testvérrel regisztrálta újra a 2008.-ban letiltott Kuruc.info szennyportált az USA-ban.
Bizonyítékok hogy miért áll ő is - többek között - a kuruc mögött:

Összefoglalva: a kurucinfoweb.net nevű domaint Varga Béla címével a felesége regisztrálta.
Címnek a san franciscoi közös lakásuk címét adta meg. A kurucinfoweb.net domain ugyanarra az IP címre mutatott, ugyanarra a szerverre volt irányítva, ahová a kuruc.info. Miután nyomozását a Nacivadasz nyilvánosságra hozta, a domain tulajdonosának adatait titkosították – azonban elkéstek…

részletek: Nyomozásunkhoz elsősorban a domaintools.com szolgáltató információs bankját használtuk. A domaintools extra szolgáltatásai regisztrációt követően 10 napos ingyenes kipróbálási időtartamra bárki számára hozzáférhetőek.
Ami minket most érdekel, az a "Reverse IP" funkció. Erre kattintva a következő adatlapra jutunk:
2 Results for 208.87.24.163 (Kuruc.info)
Kuruc.info Kurucinfoweb.net
Az első weboldalt már mindenki ismeri. "Whois" adatai titkosítottak, és valószínűleg ki is adná a Domains By Proxy cég az adatokat, feltehetően hamis adatokhoz jutnánk. Annál érdekesebb azonban a másik domain, a Kurucinfoweb.net !
A weboldalt megnézve az ismert gyűlöletportál jön be, tehát ugyanazon oldalról, bűnbandáról van szól.
A kurucinfoweb.net adatlapja a következő:
A domaint 2008. augusztus 11.-én regisztrálták, azonban regisztráláskor egy óriási hibát követtek el: elfelejtettek titkosítani.
A kurucinfoweb.net regisztrációjának bizonyító adatait ide kattintva érheti el:

Miután a hatóságok képtelenek, vagy nem akarják kideríteni és felelősségre vonni a kuruc.info szerkesztőket, így ismeretlen, ám valódi hazafiak közzétették a disszidens nyilas uszító külföldi és magyar elérhetőségét, vállalkozásának címét, melyet a linkre kattintva a kuruc.info mocskolódása miatt sérelmet szenvedett személyek közül is bárki elérhet.