Kürk Roland bűnöző


Neve: Kürk Roland
Előélete: Közértes fiú, skinhead zenekarokkal kapcsolatos újságírói próbálkozások
Különös ismertetőjele: Rendkívül magas növésű
Szerepe a Kuruc.info-ban: szerkesztő és fotós
Megélhetése: Alkalmi munka közértekben + Kuruc.info olvasóinak lehúzásából való kisebb mértékű részesedés


Kürk Rolandnak hívják a képen látható, meglehetősen buta tekintetű, ám magát öntelten újságírónak tituláló kurucinfo-szerkesztőt, aki Molnár Balázs és Novák Előd bűntársaként természetesen álnéven, de a mai napig végzi emberek személyes adatainak nyilvánosságra hozatalát és a folyamatos nyílt uszítást.
Kürk Roland a Kurucinfo kezdete óta a szerkesztőgárda tagja és a 2006-os őszi eseményekig – Molnár Balázshoz hasonlóan - még nevét is adta cikkeihez.
Kurucinfo közeli informátorunk hívta fel a figyelmünket bizonyítékul Tomcat korábbi blogjára, amiben visszaolvasva találtunk is „terhelő vallomást” Kürk Rolandra, amikor 2006. 05. 07.-i bejegyzésében maga Tomcat említi (eredetben itt ) hogy:
„...Kürk Roland barátom, a kurucinfo egyik szerkesztője…”

(Hiába, ha az embernek ilyen barátai vannak, ellenségre már nincs is szüksége… - a szerk.)

2006 őszén, mikor lángokba borítására hergelték az embereket és elkezdték jogtalanul közzétenni a velük nem azonosuló személyek, valamint bírók, ügyészek, rendőrök, más személyek adatait, a magyar hatóságok nyomozást kezdtek a portál ellen. A bátor, hős kucugok, köztük Kürk Roland bűnözővel, hirtelen már nem vállalták többé saját nevüket mai uszító cikkeikhez, azonban ezek közül több írásban is ráismerhetünk a korábbi cikkek között még mindig megtalálható Kürk-cikkek nyelvezetére.
Miután a hatóságok képtelenek, vagy nem akarják kideríteni és felelősségre vonni a kuruc.info szerkesztőket, így ismeretlen, ám valódi hazafiak közzétették langaléta Kürk Roland lakcímét, melyet az alábbi linkre kattintva a kuruc.info mocskolódása miatt sérelmet szenvedett személyek közül is bárki elérhet.
Együtt a két Kuruc.infós:
Novák Előd és Kürk Roland a Fővárosi Közgyűlés megzavarásán